:::::: »   AKTUÁLNĚ NEMÁM KŘEPELKY K PRODEJI.   « ::::::

Kniha o křepelkách

Vážení chovatelé křepelek.

Píšu knihu o křepelkách. Níže zveřejňuji předběžný obsah.

Mám na Vás prosbu. Pokud byste chtěli nezávaznou informaci, až knihu vydám, vyplňte do níže uvedeného formuláře vaši emailovou adresu a já vás budu informovat.

 


 
 
 

Knihu chci vydat celobarevnou, v pevných deskách, stovky fotografií.

Obsah

  1. Úvod

  2. Křepelka japonská – obecné informace

    1. Rozšíření domácího chovu křepelek v ČR

    2. Barevné rázy

    3. Linie

    4. Rozeznání pohlaví

    5. Křepelčí vejce

    6. Legislativa, zákony, normy

  1. Hlavní část – můj chov – zkušenosti z mé chovatelské činnosti

    1. Proč jsem začal chovat křepelky

    2. Jaký zvolit počet křepelek

    3. Líhnutí křepelek

      1. Líheň

      2. Násadová vejce

      3. Podmínky líhnutí

      4. Prosvícení a oplozenost

      5. Evidence líhnutí a statistiky líhnivosti

      6. Dolíheň, líhnutí, odnos vylíhlých křepelek, využití skořápek

    4. Odchov vylíhnutých kuřat

      1. Odchovny

      2. Krmítka, napáječky

      3. Podmínky odchovu – světlo, teplo, podloží, větrání

      4. Krmivo, vitamíny

    5. Chov křepelek pro vejce

      1. Chovatelské zařízení

        1. Klece

        2. Králíkárny

        3. Voliéry

        4. Skleník

      2. Krmítka, napáječky

      3. Podmínky chovu – světlo, teplo, podloží, větrání

      4. Krmivo, vitamíny

      5. Sběr vajec – skladování, proložky

 

    1. Chov křepelek pro maso

      1. Chovatelské zařízení ( skleník )

      2. Krmítka, napáječky

      3. Podmínky chovu – světlo, teplo, podloží, větrání

      4. Krmivo, vitamíny

      5. Škubání a kuchání

 

    1. Čištění, dezinfekce, využití trusu

    2. Škodná, myši, hlodavci, kuny, kočky, pes

    3. Nemoci a léčba, úhyn a využití pro dravce

    4. Ekonomika chovu, evidence, kroužkování

 

  1. Zkušenosti 10-ti mých přátel chovatelů křepelek

    1. Jiří X

    2. Zdeněk X

    3. Petr X

    4. Jiří X

    5. Tereza X

    6. Zlatuše X

    7. Pavel X

    8. Otakat X

    9. Alena X

    10. Aleš X

 

  1. Recepty, kuchyňské zpracování

    1. Rozbíjení vajec, loupání skořápek

    2. Škubání a kuchání

    3. Recepty na jídlo z křepelčích vajec

    4. Recepty na jídlo z křepelčího masa

 

  1. Závěr – poděkování